Over mij

Ik ben Charissa, 39 jaar en al jaren alleenstaande moeder van Rebecca (jan. 2017) en Chris (sept. 2018). Met mijn kids en hondje woon ik vlakbij mijn geboortestad Den Haag. Kinderen krijgen was mijn grootste droom, dus ik geniet hier met volle teugen van. Moeder zijn is het belangrijkste “werk” wat ik ooit zal doen, maar uiteraard ben ik meer dan alleen een single mom.

Als neurodivergente creatieve multipassionate heb ik vele interesses en dingen die ik leuk vind om te doen en is het soms moeilijk kiezen…

Charissa met kids

“Life does not come with a manual, it comes with a mother”

Charissa als schrijfster

Charissa als... schrijfster

Al van jongs af aan schrijf ik dingen van mij af. Vaak omdat de ervaringen of emoties gewoon te veel waren om binnen te houden. Pen en papier oordelen niet, dus was dit altijd een goede uitlaatklep.

Toen ik in mijn tienerjaren leerde om websites te maken, ben ik ook begonnen met bloggen. Hier deelde ik dingen die ik kwijt wilde aan anderen en die misschien ook nog iemand anders konden helpen. Daarnaast bleef ik ook offline nog journalen, niet alles hoeft immers het wereldwijde web op geslingerd te worden. 

Sindsdien heeft mijn blog een flinke upgrade gekregen en blog ik niet meer alleen over mijn eigen leven, maar probeer ik met mijn blog voornamelijk andere multitaskende moeders te helpen en inspireren om meer creativiteit, plezier, rust en balans in hun leven te krijgen. Ook heb ik mijn journaling naar een hoger niveau getild door lid te worden van een global online journal club (JoClub).

Naast het bloggen heb ik ook al meerdere klanten mogen helpen met het schrijven van teksten voor hun website of brochures.

“Writing, to me, is simply thinking through my fingers”

– Isaac Asimov

Charissa als... webdesigner

Zoals eerder genoemd, ben ik al in mijn tienerjaren begonnen om mijzelf het programmeren van websites aan te leren. Dit begon eigenlijk heel simpel met een profiel op CU2 waar ik door middel van HTML en CSS mijzelf verder probeerde uit te drukken dan alleen de standaard vragen te beantwoorden. 

Mijn webdesign skills werden steeds uitgebreider doordat ik graag een beeld wat ik in mijn hoofd had op mijn scherm wilde krijgen en dan ging Googlen hoe ik dat moest doen. Ook heb ik nog meerdere cursussen op dit gebied gevolgd en daarmee zelfs internationaal erkende certificaten weten te behalen.

Uiteindelijk ontdekte ik WordPress en de eindeloze mogelijkheden die dit te bieden heeft, zonder dat je nog (heel veel) hoeft te programmeren. Vanaf dat moment wilde ik ook niet alleen nog maar voor mijn eigen blog websites maken, maar ook voor anderen. Ondertussen heb ik al meerdere klanten mogen helpen een website te bouwen of door te ondersteunen en adviseren bij het bouwen van hun website. Mijn droom is om klanten te gaan leren hoe ze zelf hun droomwebsite kunnen gaan bouwen.

Charissa Meijer achter laptop met mint blazer

” Jouw grootste kracht ben jij! Iedere vrouw heeft iets unieks en dat verdient een presenteerblaadje. “

Charissa als schrijfster

Charissa als... creatieveling

Daarnaast ben ik ook een echte creatieveling. Als klein meisje zat ik al op verschillende “clubs”, zoals de kookclub, naaiclub en knutselclub. Ik vind het erg leuk om zelf dingen te maken, van sieraden tot kleding bedrukken, koken en bakken of bijvoorbeeld stempels maken. Het helpt mij om even mijn gedachten op 0 te kunnen zetten en ik word er blij van als ik mijn zelfgemaakte dingen ook daadwerkelijk kan gebruiken. Of er anderen blij mee kan maken… Daarom kunnen mensen ook bij mij terecht als ze iets willen laten bedrukken. Of ergens hun eigen stempel op willen kunnen drukken.

En meer…

Verder ben ik erg reislustig. Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien en zo veel mogelijk culturen ervaren. Omdat ik hier niet altijd budget voor had/heb, probeer ik altijd om zo goedkoop mogelijk te reizen. Zelfs nu nog, want dan houden we meer geld over om daar weer leuke dingen te doen en lekker te eten.

” Creativity takes courage.

Officiële bio

Charissa Meijer

Creatieve multipassionate

Charissa Sylvana Meijer (39) is een neurodivergente, super multitaskende, creatieve alleenstaande moeder, blogger en online onderneemster. Ze studeerde Management, Economie en Recht aan de Haagse Hogeschool en heeft vele jaren als Office Manager gewerkt. Al in haar tienerjaren heeft ze zichzelf het programmeren van websites aangeleerd en uiteindelijk zelfs internationaal erkende certificaten weten te behalen op dit gebied. Ze heeft daarnaast verschillende trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van zelfontwikkeling, online marketing en online ondernemen bij o.a. Celine Charlotte, Christina Galbato en Tony Robbins. 

Met haar blog, ook wel bekend als De Creatieve Mama, helpt en inspireert ze voornamelijk andere multitaskende moeders om meer creativiteit, plezier, rust en balans in hun leven te krijgen. Met haar werk als webdesigner en VA heeft ze al meer dan 10 klanten kunnen ondersteunen in het verbeteren en laten groeien van hun bedrijf. 

Charissa woont vlakbij Den Haag met haar twee kinderen en hondje. Ze heeft op persoonlijk vlak vele obstakels weten te overwinnen, zoals het single moederschap, burn-out en depressie. Ook leeft zij met verschillende aandoeningen en speciale eigenschappen, maar laat zich daardoor zeker niet uit het veld slaan en benut juist de positieve kanten hiervan. Binnenkort zal haar eerste online cursus uitkomen.